4 thoughts on “Foto’s Kamp de Beetse

 1. Al een aantal jaren volg ik op afstand met belangstelling de geschiedenis van het Kamp de Beetse en heb met plezier gezien dat de resterende barak nu mooi gerestaureerd is. Een opmerking over de twee bovenstaande foto’s.Op de plattegrond en de daarop gebaseerde maquette staan de barakken maar aan een kant op een rij, er tegenover staat niet zo’n zelfde rij, maar wat diverse barakken.
  Zijn deze foto’s wel van het kamp de Beetse? Misschien is het in de toekomst mogelijk om m.b.v. onderzoek de locaties van de barakken terug te vinden en in het terrein weer aan te geven ?
  Vriendelijke groet,
  J. de Vries

 2. Geachte websitebeheerder.
  De Heidemaatschappij heeft in de vooroorlogse periode een aantal werkkampen beheerd met name in Noord en Oost Nederland.
  Zie overzicht op Wikipedia : Joodse werkkampen.
  Het lijkt mij mogelijk dat deze foto’s van een ander kamp kunnen zijn.
  Vergelijkt u de foto’s eens met de plattegrond en enkele andere oude foto’s van de Beetse.
  JdV

 3. Plattegrond toegevoegd onder de foto’s.
  Ik denk dat u gelijk heeft. De foto’s stonden op de website van het Nationaal Archief. Deze site is op dit ogenblik in onderhoud, zodat ik het niet kan achterhalen waar de fout zit. In ieder geval bedankt voor uw reactie. Wellicht dat nog meer mensen hier nog iets over weten te vertellen. We horen het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.