Nieuws uit Museum de Oude Wolden – MOW Bellingwolde


foto: Dirk Kome

Zoals jullie bekend loopt in het MOW sinds half oktober de tentoonstelling ‘Fotografen van de vooruitgang’. Al veel bezoekers genoten van de combinatie van oude en nieuwe foto’s. Vanwege de enthousiaste reacties geeft het museum de tentoonstelling nu een update.

In een extra vitrine worden nieuwe oude foto’s toegevoegd. Ook een bijzondere tafeltje krijgt een plaats in de tentoonstelling. Hoewel van het atelier van Tonnis Post niet veel bewaard is gebleven lukte het Dirk Kome om dit meubel, dat gebruikt werd als decorstuk op vele portretfoto’s, terug te vinden.

Een bijzondere plaats verdient de ‘Indian Powerplus’ motorfiets uit 1918. Dit type motor werd tussen 1916 en 1923 geproduceerd door de Hendee Manifacturing Company, in de VS. Tonnis Post reed er mee door de provincie. Sinds 13  januari staat de Indian Powerplus in het museum waar deze te zien zal zijn tot het einde van de expositie, 31 maart 2019.

Tenslotte maakt het museum binnenkort bekend wie de winnaar is van de fotowedstrijd “Mien doalders plekje”. De winnende foto wordt als ansichtkaart gedrukt en kun je kopen in de museumwinkel.

Aansluitend bij de hoofdtentoonstelling is sinds 9 januari ook de expositie ‘Stralend Zwart’ te bekijken. Daarin tonen we zwarte mode van begin 1900. De kleding en modeaccessoires komen uit de eigen collectie van het MOW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.