Speciaal programma voor jong tot en met oud in het MOW tijdens de Grunneger Weke

Speciaal programma voor jong tot en met oud in het MOW tijdens de Grunneger Weke, van 9 tot en met 17 maart 2018
Speciaal programma op:
• Zaterdag 10 maart: gratis toegankelijk plus spannende puzzeltocht voor kinderen
• Dinsdag 13 maart: vrij toegankelijk erfgoedcafé voor senioren
• Zaterdag 17 maart: stand op Westerwoldse Landdag

Zaterdag 10 maart roept het MOW, museum te Bellingwolde, uit tot speciale “Grunneger Weke Dag”. Het museum is die dag gratis toegankelijk zodat een ieder van de lopende tentoonstellingen kan genieten. Tijdens de Grunneger Weke zijn dat er drie. In de hoofdtentoonstelling Verknipt zie je meer dan zestig artquilts aan de hand van verschillende thema’s. Voor de liefhebbers van qui1lts en textielkunst een waar feestje. In de tekeningen van Heleen Wilkens, te zien in de ontvangst, ontmoet al het menselijke een zeker gevoel voor humor. Elk werk heeft zijn eigen persoonlijke verhaal. Het werk van fijnschilder Lodewijk Bruckman, tot slot, is levendig met veel gevoel voor detail. Het voert je mee naar een wereld vol symbolen.
Speciaal voor kinderen tussen 8 en 10 jaar oud biedt het museum deze zaterdag de spannende puzzeltocht “Van tram tot toverlantaarn”. Speur in de zalen van het museum naar bijzondere spullen en foto’s uit heden en verleden, ontdek kunstzinnige zaken én nieuwe dingen uit de geschiedenis van Westerwolde. Verzamel letters en vind het geheime puzzelwoord.
Ben je een senior? Op dinsdag middag 13 maart kun je vanaf 14 uur aanschuiven bij een erfgoedcafé speciaal voor ouderen. Een quiz rond oude objecten uit de collectie van het museum roept op tot verhalen en herinneringen. Dit alles natuurlijk onder het genot van een kopje koffie met koek. De toegang is vrij van entree! Graag hoort het museum van te voren of je komt. Mail hiervoor naar info@museumdeoudewolden.nl of bel tijdens openingstijden van het museum (woensdag tot en met zondag na 13 uur) met 0597 53 15 09. Overigens is het museum rollator- en rolstoeltoegankelijk en heeft het een aangepast toilet voor minder validen. Ook is een extra rolstoel aanwezig.
Het MOW presenteert zich verder op de Westerwoldse Landdag in het gemeentehuis in Sellingen op zaterdag 17 maart.
Meer informatie vind je op www.museumdeoudewolden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.