6 gedachten over “Weenderveld – Weenderwieke

 1. Kan iemand meer over dit huis vertellen? Was het een boerderijtje? Waar stond/staat het? Wanneer is deze foto ongeveer gemaakt? Ben erg benieuwd!

 2. Hallo Hans ter Heijden uit Ons Harpel. Volgens mij zou het ‘huisje’ van een fam. Swarts kunnen zijn, als het dezelfde is als Gradus Nobbe in z’n familieboek heeft staan.

  vr. groet
  Gre Fennema Stadskanaal

 3. Hallo Hans,
  Verdere gegevens met betrekking tot het huisje in ’t Weenderveld van fam.J.J. Swarts en de foto opname zou plm. 1934 moeten zijn. Dit is geen ‘boerderijtje’ maar een veenarbeidershuisje. Vermoedelijk zijn er nog kinderen van dit gezin die er meer van kunnen vertellen. Wel zie ik in de jaren 30 op een schoolfoto v.d. Chr. School te Harpel ook een Swarts.

 4. Hoi Gré Fennema (die Harpel nog steeds een warm hart toedraagt),

  Hartelijk dank voor deze informatie!

  Zijn er nog kinderen Swarts (of anderen) die mij nog meer over het veenarbeidershuisje op het Weenderveld kunnen vertellen? Zo ja, dan hoor ik het graag!

  Hartelijke groet,

  Hans ter Heijden

 5. Je zat op het goede spoor Gré! Berend Potze belde mij en wist me onder meer te vertellen dat er nog twee kleinkinderen Swarts zijn, van wie de grootouders in dit huis woonden en dat er op de gevel stond: ‘Arbeid Adelt’. Als je goed kijkt, zie je inderdaad enkele letters van deze mooie spreuk.
  Wie weet besteden we hier nog aandacht aan in Terra Westerwolda!
  Berend, hartelijk dank voor de nadere informatie!

 6. Dankzij Berend Potze zijn twee (hoogbejaarde) kleinkinderen Swarts inmiddels getraceerd. Een van hen heb ik geïnterviewd en met beiden ben ik naar het Weenderveld gegaan, waar ze me wezen waar de plaggenhut van hun grootouders stond. Maar er kwam nog meer boven water! Lees het hele verhaal in het zomernummer van Terra Westerwolda! Het verschijnt in juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.