Gezocht: de verhalen van Harm Kraai

Meijco van Velzen is in samenspraak met Jochem Abbes bezig met een boek over Harm Kraai en heeft veel informatie over hem. Maar er ontbreekt nog iets belangrijks. Harm Kraai heeft namelijk 26 verhalen geschreven in de Nieuwe Winschoter Courant (niet te verwarren met de Winschoter Courant). Deze artikelen stonden tussen 15 augustus 1902 en 10 juli 1904 in de courant. Meijco is op zoek naar deze kranten. Hij is al bij de Groninger Archieven geweest, maar die heeft ze niet. Ook het Veenkoloniaal Museum en het Streekhistorisch Centrum en de Stichting Oud Winschoten hebben ze niet in hun bezit. Daarom doen we nu een oproep via deze website en onze Facebookpagina. Reacties graag naar Meijco van Velzen, e-mail loopwest@planet.nl.

3 gedachten over “Gezocht: de verhalen van Harm Kraai

  1. Goedendag,
    Ik R. Lich heb het sterke vermoeden dat Harm Kraai vroeger in Winschoten woonde aan de Bovenburen,daarnaast heb ik het vermoeden dat het de boerderij was die in 1901 op 3 april in vlammen opging deze was eerst in bezit van H? Kraai? later van Boven die getrouwd was met mejufvrouw Kraai.Waarom mijn interesse?. Deze H.K had wanneer we over dezelfde spreken bij de dienstmeid zwanger gemaakt z.g[ dienstmeid voor dag en nacht!]en wel de geboorte van mijn opa Harm Lich geb 4 mei 1895. De naam van de dienstmeid is Elsien Kiewiet parenteel Jarfke Luitiens[Kiewiet]

  2. Hallo Rene
    Harm Kraai was tot 1901 onderwijzer in Beerta en woonde daar ook. Daarna is hij secretaris van het waterschap Westerwolde geworden en verhuisde naar Wilhelminastraat 6 in Winschoten. Mij is niets bekend van een boerderij van Harm Kraai. In die tijd woonde nog een Harm Kraai in Winschoten. Die was boer aan de Oosteinde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.