Over de vernieuwde website AlleGroningers.nl

De vernieuwde website is nu een tijdje online en bijna gereed. Deze website is in januari om technische redenen live gezet en wij werken dagelijks aan verbeteringen. Op dit moment vragen nog twee punten om aandacht.
• De wisfunctie werkt wel bij de optie voor uitgebreid zoeken; wordt ook alleen daar getoond. De termen die u invult in de regel voor algemeen zoeken moeten nu handmatig worden gewist als u een volgende zoekopdracht geeft. Dat wordt nog aangepast.
• Als u een zoekopdracht uitvoert, toont de website resultaten uit alle velden. Daarbij komen nu onregelmatigheden tevoorschijn als gevolg van eerdere versies van de database. Deze controleren wij nu.

Wat is nieuw ten opzichte van de voorgaande versie:
• U kunt nu ook zoeken via de website van de Groninger Archieven; u krijgt daar dan ook resultaten uit andere gegevensbronnen gepresenteerd. Als u dan voor AlleGroningers kiest, komt u direct op de zoekpagina met de resultaten.
• Als u zoekt via de balk op de zoekpagina van AlleGroningers ziet u daar een ? staan. Onder dat vraagteken zit een uitrolmenu met uitleg over mogelijkheden voor slim zoeken, zoals naar naamvarianten en naar beroepen.
• Het is veel eenvoudiger om te bladeren door registers en de presentatie van de scans is duidelijker.
• Op de homepage van de website is meer ruimte voor mededelingen en nieuws.
Ook om andere redenen was het nodig te website te vernieuwen. Zo was de techniek achter de schermen verouderd en begon te haperen, is de website nu geschikt voor gebruik op mobiele apparaten zoals smartphones, en voorbereid op het toevoegen van ander bronnenmateriaal.
Overigens: van de gegevens van de akten die in januari openbaar werden, moeten alleen van de gemeente Groningen de geboorten van november en december 1917 nog ingevoerd worden. De rest staat online, net als de huwelijken van 1942 en de overlijdens van 1967.
Het verzamelen en verwerken van gegevens bronnen is en blijft mensenwerk. Mocht u fouten tegenkomen in de database, dan kunt u daar rechtstreeks een opmerking over plaatsen bij de betreffende registratie. Mocht u om een andere reden contact willen opnemen over AlleGroningers, heeft u vragen of suggesties? Dan kunt u mailen met allegroningers@groningerarchieven.nl.

Bron: Groninger Archieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.