Expositie ‘Westerwolde verbeeld´ door tien kunstenaars in Sellingen

Op vrijdagmiddag 27 maart om 16.00 uur opent SHC de oude Stelmakerij weer haar deuren voor het nieuwe seizoen. In deze dependance van het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal is een geheel nieuwe tentoonstelling ingericht, waar de bezoekers na de winterstop weer van harte welkom zijn. De opening zal worden verricht door wethouder Giny Luth van de gemeente Vlagtwedde. U bent hierbij van harte welkom.

In de eerste expositie van dit seizoen staat het landschap van Westerwolde centraal. Via de bestaande kanalen van de Open Atelierroutes in Westerwolde (De Beetse-Ter Borg en de Twee Karspelen Kunstroute) zijn kunstenaars uit het gebied benaderd met het verzoek mee te doen aan deze thema-groepstentoonstelling, waarbij de enige voorwaarde was dat het werk iets met Westerwolde te maken moet hebben. Daar hebben een tiental kunstenaars op gereageerd met heel divers werk. Zo is er ruimtelijk werk van Jelle Leek en Bernard Winkel, foto’s van de fotografen Ard Hesselink, Bert Veeman en Peter van Putten, schilderijen van Geert Schreuder, Harry Schomaker, Elizabeth Kodde en Folkert Pietersen en grafisch werk van Inger Steyn en Zwaantje Weishaupt.

De Stelmakerij werd in 2012-2013 geheel gerestaureerd en ingericht als expositieruimte. Na exposities over Kees Stip, de winter van 1979 en etsen van Johan Hemkes is er nu dus opnieuw voor een kunsttentoonstelling te zien. Later dit seizoen komt de geschiedenis weer aan bod. Vanaf 4 juni is dat in een tentoonstelling over het onderwijs in Westerwolde, waar meester J.H. Neuteboom centraal zal staan. Ook zijn er voorbereidingen gaande om vanaf september deel te nemen aan een tentoonstellingsdrieluik over Bommen Berend en de Slag bij Jipsinghuizen.

SHC de oude Stelmakerij deelt haar ruimte met Tourist Info Westerwolde. Zij gaan op woensdag 1 april weer open voor publiek. Westerwolde Verbeeld is na de opening te bezoeken op zaterdag 28 maart van 11.00 tot 16.00 uur ter gelegenheid van de jaarmarkt bij de Hof van Sellingen. Daarna vanaf 1 april tot en met 31 mei van woensdag tot en met zaterdag van 10.00-16.00 uur en op zondag van 13.00-16.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.