Woensdag 18 januari – Lezingenserie over de Grenzen van Groningen: De grens met Friesland. Albert Buursma vertelt over strubbelingen in het grensgebied in de Wadden en Bert Looper bespreekt wat allerlei soorten grenzen betekenen voor de identiteit van Groningers en Friezen.
Woensdag 8 februari – Lezingenserie over de Grenzen van Groningen: De grens met Duitsland. Herman Posthumus neemt ons mee op een tocht langs de grenspalen als getuigen van de grensgeschiedenis en Henk Wierts vertelt over grensoverschrijdend gedrag in de vorm van smokkel tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Woensdag 1 maart – Lezingenserie over de Grenzen van Groningen: De grens langs de zee: de kerstvloed van 1717 en de dijken. Tonko Ufkes besteedt aandacht aan oorzaken en gevolgen van deze natuurramp, die heel Noord-Groningen zwaar trof, waarna Piet Nienhuis ons de sporen van die overstroming in het landschap laat zien.
Zaterdag 18 maart – Dag van de Groninger Taal
Woensdag 22 maart – Lezing door Karin Veldman en Jantina Veltman over Kleur in Stad en Ommeland: kleuronderzoek en kleurdecoratie.
Woensdag 29 maart – Lezingenserie over de Grenzen van Groningen: De grens van de Stad. Maarten Duijvendak spreekt over de afbraak van de stadswallen en fortificaties uit de eerste helft van de 17e eeuw, die voor de stad een omknelling waren geworden. Wat betekende dit begin van het moderne Groningen voor de bewoners?
Woensdag 19 april – Lezingenserie over de Grenzen van Groningen: De grens met Drenthe. Onder de titel: ‘Kolonisatie rond de Semslinie 1650-2000’ vertellen Paul Brood en Erwin Karel over deze oudste lijnrechte grens.
Zaterdag 14 oktober- Dag van de Groninger Geschiedenis