Duik in het donker van het Groninger land met de tentoonstelling Duuster in het MOW

foto: Nienke Bruinsma – stal

Duik in het donker van het Groninger land met de tentoonstelling Duuster in het MOW

Looptijd: 24 september 2023 tot en met 18 februari 2024
Website: www.hetmow.nl en www.hetmow.nl/expositie/duuster

Bezoekadres: Hoofdweg 161 9695 AE Bellingwolde 

 De nieuwe kunstexpo Duuster neemt je mee door de nacht op het Groninger platteland.

Over de tentoonstelling:

 In Duuster tonen meer dan twintig kunstenaars werk, even divers als de nacht zelf. Ga mee op een zoektocht naar duistere vergezichten, schaars licht, nachtelijke tinten en de stilte van het leven buiten de dag. Ontdek de maan in al haar facetten. Duik dieper in de menselijke en symbolische betekenissen van het donker. Vind uit wat het daglicht niet kan verdragen en welke geheimen in de schaduwen huizen. Verwonder je over de momenten wanneer het donker onze kwetsbaarheid omhult en wanneer het juisthet decor voor vrolijkheid is.

Kunstenaars

In Duuster zie je werk van Chris Adriaan, Margreet Boonstra, Jan Pieter van den Bos, Regina Broersma,Nienke Bruinsma, Annemarie van Buuren, Hans Dingjan, Bernd Ihno Eilts, Ingeborg Entrop, MarijkGerritsma, Ra van der Hoek, Annette Hoolsema, Herman Knottnerus, Maike van der Kooij, Sjoerd Kooistra, Marian Mijnhardt, Ben Rikken, Aart Rudolphy, Erica Scheper, Noah Slot, en Gerd Weitkamp.

Zij verkennen het donker in tekeningen, foto’s, installaties, beeld en geluid, schilderijen en meer.

Haal meer uit de tentoonstelling

Op het museumterrein kijk je ’s avonds naar de nachtelijke lucht in een speciale sterren-kijk-folly. Tijdens de tentoonstelling kun je deelnemen aan avondwandelingen in het prachtige Westerwolde, een van de donkerste plekken in Nederland.

Voor onze jonge en avontuurlijke bezoekers stelde het museum de Doe-denk-durf-donker-route samen,waarmee je op een uitdagende manier door de tentoonstelling dwaalt. Zoals altijd kun je in het MOW ook zelf creatief aan de slag.

Nachtdirecteur

 En wie wordt de nachtdirecteur van het MOW? De nachtdirecteur werkt mee aan specialeavondprogramma’s, te starten vanaf de Nacht van de Nacht op 23 oktober. Belangstelling of weet je een goede kandidaat? Laat het weten.

Reeks

Duuster is onderdeel van een reeks tentoonstellingen waarin het MOW de schoonheid van hetGroninger platteland centraal stelt. Duuster volgt op de expositie Gronings licht.

Opening

Het MOW nodigt iedereen van harte uit voor de opening van Duuster op zondag 24 september. De deurenvan het museum gaan om 14.30 uur open. De toegang is vrij en natuurlijk staan een hapje en drankjeklaar.

Die middag vind je in de museumshop ook de gloednieuwe Pakje Kunst automaat.

Over het MOW

 Daar waar het weidse Oldambt het romantische Westerwolde ontmoet, vind je het MOW, een modern eneigenzinnig museum, met steeds weer nieuwe tentoonstellingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.