Wollinghuizerweg bestaat 100 jaar

De weg van Vlagtwedde naar Jipsinghuizen was tot 1922 nog een zandweg. In natte periodes gaf dat veel problemen. In 1922 was het zover dat de nieuwe verharde weg geopend kon worden. Ons lid mevr. M. Bruining uit Wollinghuizen had al een brief geschreven naar de krant met het verzoek daar eens wat aandacht aan te gaan besteden. Blijkbaar vond de krant het niet nodig en mevr. Bruining wacht nog steeds op antwoord, Toen ze de webmaster van de Historische Vereniging Westerwolde benaderde en vroeg of die iets voor haar kon betekenen en toen ze er ook nog bij zei “Joe binnen aaltied zo actief….” dan kun je dat ook moeilijk weigeren. Daarom maar eens in de oude kranten gedoken en wat foto’s van vroeger erbij gezocht.

Uit de Winschoter Courant van 8 augustus 1922:

3 gedachten over “Wollinghuizerweg bestaat 100 jaar

 1. Gefeliciteerd met het 100 jarig bestaan van Wollinghuizen. Zelf ben ik geboren in Wollinghuizen aan de Wollinghuizerweg 70. Heb een mooie jeugd gehad in Wollinghuizen. Iedere dag werd de Winschoter Courant gehaald bij Berend Heeres. Mijn vader bediende de tram Ol Graitje van water. Helaas is het tramstation afgebroken Mevr Bruining ken ik ook. Ik blijf altijd terugdenken aan mijn jeugd in Wollinghuizen.

 2. Van harte gefeliciteerd! Belangrijk werk; het doet goed je Komaf tegen te komen.. Dank.

  Peter Hopman
  achterkleinzoon van Wubbegien Spa (Vlagtwedde of Onstwedde)
  Rotterdam

 3. Gefeliciteerd met 100 jaar wollinghuizen, mijn ouders fam Sanders hebben 50 jaar aan de wollinghuizerweg 70 gewoond met veel plezier helaas is mijn daddyy 2017 overleden en mijn moeder is 2020 verhuisd naar een appartement in Stadskanaal. Ik heb er zelf ook gewoond tot mijn 24 ste was een mooie tijd.

  Catharina van Ee-Sanders Musselkanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.