Welkom bij de Historische Vereniging Westerwolde

Via deze website brengen wij u graag op de hoogte van allerlei historische zaken over Westerwolde. Ook proberen we zoveel mogelijk de media te volgen en als we daar nieuws vinden dat u zou kunnen interesseren, dan vindt u dat ook hier.
Mocht u ook een bijdrage aan de website of aan ons tijdschrift Terra Westerwolda willen leveren, dan kunt u ons e-mailen naar het adres info@verenigingwesterwolde.nl

Lid worden van onze vereniging?

U kunt zich heel gemakkelijk aanmelden als lid van onze vereniging via deze link

• Data geplande activiteiten:
    NOTEER ZE ALVAST IN UW AGENDA
  • zaterdag 16 december 2017
    Ledenvergadering Buurthuis Jipsinghuizen
    onderwerp: De Atlas van Beckeringh door de heer Reinder Reinders

De data voor de ledenbijeenkomsten en de Jaarlijkse Excursie 2018 zijn ook vastgelegd. Over de locaties, het onderwerp van de lezing en verdere details wordt u nog nader geïnformeerd via e-mail of op de website.

• zaterdag 24 maart 2018
    Algemene Ledenvergadering + Lezing
    Onstwedde de Ekkelkamp
    zaterdag 21 april 2018
    Geplande activiteit in het kader van 450 jaar inname Huis te Wedde
  • maandag 23 t/m vrijdag 27 april 2018
    Vijfdaagse themareis onder leiding van Jochem Abbes naar Sachsen-Anhalt. De reis staat in het teken van ‘Reformatie, Oranje en Verlichting’. Hoewel de reis niet vanuit de Historische Vereniging Westerwolde wordt georganiseerd willen we de reis toch graag onder uw aandacht brengen. Klik hier voor meer informatie.
  • zaterdag 16 juni 2018
    Oudeschans Kerk
  • zaterdag 22 september 2018
    Jaarlijkse Excursie
  • zaterdag 20 oktober 2018
    Ter Apel
  • zaterdag 15 december 2018
    Harpel Buurthuis
    Bestuursvergaderingen 2018
    De bestuursvergaderingen worden gehouden in het Gemeentehuis in Sellingen
    donderdag 15 februari 2018
    donderdag 3 mei 2018
    donderdag 12 juli 2018
    donderdag 8 november 2018

• Heeft u nog oude foto’s van Westerwolde?
    Wij plaatsen uw oude foto’s, eventueel met toelichting, graag op onze website. U kunt ze sturen naar info@verenigingwesterwolde.nl. Alvast bedankt voor uw medewerking. In het menu kunt u de foto’s bekijken als u op Oude Foto’s klikt.

Rabobank
Rabobank-logo-FCOnze huisbankier is de Rabobank, waar het voor ons als vereniging plezierig bankieren is. Ons banknummer is: RABO Bank IBAN NL80RABO0358606063